IMAS: Doar un sfert din populaţie consideră că în România există suficiente tehnologii medicale care să asigure stabilirea unui diagnostic precoce
În marile oraşe există tehnologia necesară, dificultăţi mari fiind însă întâmpinate în mediul rural
O problemă majoră este reprezentată de faptul că Ministerul Sănătăţii nu are bani pentru examinări medicale în masă
Doar un sfert din populaţie consideră că în România există suficiente tehnologii medicale disponibile care să asigure stabilirea unui diagnostic precoce şi iniţierea unui tratament în stadiile incipiente ale bolii, potrivit unui studiu realizat de IMAS, la solicitarea Philips Electronics, prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă. Dintre persoanele chestionate, 63% spun că în ţara noastră nu există suficiente mijloace pentru a putea realiza acest lucru.
"Trebuie să investim în prevenire la fel de mult ca în tratament", a declarat Dragoş Neagu, preşedinte al Societăţii de Radiologie şi Imagistică Medicală din România, explicând că este nevoie de acest lucru în condiţiile în care bolile cronice se răspândesc în întreaga lume.
Acesta a mai spus că în marile oraşe din ţară există tehnologia necesară, probleme mari fiind înregistrate în mediul rural, unde locuieşte peste 50% din populaţie.
Asiguratorii privaţi sunt conştienţi de cât de mult îi costă tratamentul pacienţilor
Dragoş Neagu a mai explicat că în ţara noastră nu există campanii de screening mari, precum sunt cele din alte state europene, deoarece Ministerul Sănătăţii nu îşi permite să susţină financiar aceste examinări medicale în masă. "În alte ţări, asiguratorii privaţi sunt conştienţi de cât de mult îi costă tratarea unui pacient într-un stadiu avansat al bolii şi preferă să îi oblige pe oameni să îşi facă analize medicale complete în fiecare an", a detaliat Dragoş Neagu, explicând c