Deși are un trecut mai mult decât controversat, fiind acuzată, în 2005, că a colaborat cu Securitatea, celebra judecătoarea Florica Bejinariu candidează, în prezent, pentru președinția Tribunalului Mehedinți. Sursa: Mediafax
Deşi Legea 303/2004 privind organizarea judiciară este foarte clară şi interzice magistraţilor care au colobarat cu Securitatea să candideze pentru funcţii de preşedinte sau vicepreşedinte de instanţă de judecată, Consiliul Superior al Magistraturii a decis să dea undă verde candidaturii judecătoarei Bejinaru.
Magistratul şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al Tribunalului Mehedinţi şi a fost declarată admis pe lista candidaţilor care îndeplinesc condiţiile pentru a putea candida la funcţiile de preşedinte şi de vicepreşedinte.
În Legea 303/2004, unul dintre articole se referă la faptul că magistraţii nu pot fi numiţi în funcţii de conducere dacă “au făcut parte din serviciile de informaţii înainte de 1990 sau au colaborat cu acestea“, fără să facă altă referire la modul în care s-a derulat această “colaborare". Florica Bejinariu a semnat un angamanent de colaborare cu fosta Securitate dar acum poate candida la preşedenţia Tribunalului Mehedinţi deoarece Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în 2009, că aceasta nu a colaborat cu serviciul secret ceauşist.
Albită de colegii judecători
Judecătoarea Florica Bejinaru a ocupat, în mandatul trecut al CSM-ului, funcţia de preşedinte al acestei instituţii. Înainte de a fi aleasă ca şi membru CSM, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor fostei Securităţi a dezvăluit că judecătoarea Bejinaru a semnat un angajamanent cu fosta Securitate.
Documentul de colaborare a fost datat 5 mai 1987, numele de cod pe care l-a purtat aceasta fiind “Alexandra Ştefănescu". La momentul respectiv s-a mai spus că judecătoarea a primit chiar şi bani de la