Abilitatea de a auzi este una dintre cele mai importante functii biologice, urechea incepand, din pacate, sa aiba probleme odata cu inaintarea in varsta. Mai mult decat atat, studiile recente arata ca din ce in ce mai multe persoane sufera de aceasta problema.
Nutrientii te pot ajuta sa iti pastrezi auzul intact pentru cat mai mult timp, asa ca iata ce nu trebuie sa-ti lipseasca din dieta, conform LiveStrong:
Acidul folic
Vegetalele cu frunze verzi contin o cantitate mare de acid folic, care este asociat cu o imbunanatire a functiilor auditive. Mai ales la varsta a treia este esential sa consumi alimente bogate in acest element.
Vitamina B12
Aceasta iti apara functiile neurologice, ceea ce previne problemele legate de auz.
Antioxidantii
Vitaminele cu rol antioxidant, precum vitamina A, C si E, sunt gasite in multe legume si fructe, avand un rol esential pentru sistemul imunitar, dar si pentru restul functiilor corpului, din care nu face exceptie nici auzul.
Magneziul
Si magneziul se gaseste in foarte multe produse alimentare, fiind indicat in cazul celor care au inceput sa aiba probleme cu urechile in urma expunerii la un zgomot extrem de mare si violent.
Abilitatea de a auzi este una dintre cele mai importante functii biologice, urechea incepand, din pacate, sa aiba probleme odata cu inaintarea in varsta. Mai mult decat atat, studiile recente arata ca din ce in ce mai multe persoane sufera de aceasta problema.
Nutrientii te pot ajuta sa iti pastrezi auzul intact pentru cat mai mult timp, asa ca iata ce nu trebuie sa-ti lipseasca din dieta, conform LiveStrong:
Acidul folic
Vegetalele cu frunze verzi contin o cantitate mare de acid folic, care este asociat cu o imbunanatire a functiilor auditive. Mai ales la varst