"Poate 100 de miliarde pentru a sprijini băncile în procesul de capitalizare nu sunt suficienţi, dar trebuie să începem de undeva. La un moment dat, dacă se va constata că sumele acestea nu sunt suficiente, liderii din zona euro se vor aşeza la masă şi vor lua o măsură".
"Pe toţi ne afectează austeritatea, însă nici nu se mai poate înainte cu creşterea datoriei statelor. Nici România, care are o datorie mică, nu mai poate face împrumuturi. Împrumuturile grevează tot mai mult dezvoltarea financiară".
"Nu se va merge pe reducere de pensii sau pe reducere de salarii anul viitor, pentru că un nivel minim al consumului trebuie menţinut şi nici oamenii nu mai suportă. Reducerea va fi aplicată unor ramuri care suportă".
"Este o falsă impresie că împrumutând mai mult poţi cheltui mai mult. Fiind împrumuturi pe termen scurt, dobânda te ajunge din urmă foarte rapid. Nu consider că e o reducere foarte bruscă de la 4,4 la 3,9% a deficitului bugetar. Dacă am ţine-o înainte pe criteriile de la Mastricht, am ajunge să împrumutăm în valoarea unui buget de stat. Anul acesta finanţele trebuie să acopere 13,2 miliarde de euro pentru împrumuturile noastre pentru acoperirea deficitului şi plata datoriilor. Din această situaţie nu poţi ieşi decât atunci când ai excedent".
"Nu a fost rău că am privatizat, a fost rău că nu am construit niciun km de autostradă. Privatizări se vor mai face, căci sunt o sursă de venit. Sunt un adept al privatizării, dar nu adept al datului gratis al societăţilor. Soluţia mea a fost managementul privat. Nu sunt în situaţia Greciei să vând orice tip de activ. Eu aş substitui creditele de consum. Dacă putem să privatizăm pe valori corecte, sunt un adept, dar având în vedere experienţa Petrom - ne trebuie valori corecte".
"Se vor face reduceri de personal, în special în Administraţie. Legislaţia existentă face posibilă reducerea perso