Acordarea de Zilele Craiovei a unor diplome de excelenţă pentru foşti primari ai Băniei s-a soldat cu un conflict între cuplul Solomon-Vişan şi ceilalţi reprezentanţi ai PDL
Obişnuita şedinţă omagială a Consiliului Local Municipal Craiova, care se desfăşura în fiecare an, de Sfântul Dumitru, a avut ieri o altă formă. Primarul Antonie Solomon a transformat‑o într-o ceremonie festivă, organizată şi prezidată chiar de el, în contextul celei de-a XV-a ediţii a Zilelor Craiovei. Legislativul local a fost astfel eliminat din schemă, consilierii locali având doar calitatea de invitaţi, pentru cei 27 de membri ai acestui for fiind rezervate în sală doar nouă locuri. Cei care n-au prins unul dintre aceste locuri rezervate au fost nevoiţi să stea în diferite colţuri ale sălii, pe locuri rezervate altor persoane sau chiar pe rândul presei.
„Nu vreau să-mi las «mireasa» Craiova pe mâna altuia!“
Primiţi pe acorduri de vals, în interpretarea muzicienilor Filarmonicii „Oltenia“, sute de oameni - reprezentanţi ai administraţiei centrale sau locale, ai diferitelor instituţii economice, sociale sau culturale, dar şi simpli cetăţeni mânaţi de curiozitate - au umplut ieri-dimineaţă Sala Mare a Primăriei Craiova. În faţa lor, la prezidiu, a urcat primarul Solomon, purtând eşarfa tricoloră, ca însemn al funcţiei pe care o ocupă. Edilul a fost flancat de cei doi „mari“ ai judeţului, prefectul Nicolae Giugea şi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.
Festivitatea a avut un debut tot muzical. Toţi cei prezenţi au ascultat în picioare „Imnul Craiovei“, în interpretarea corului Teatrului de Operă şi Operetă „Elena Teodorini“ din localitate.
„Craiova m-a învăţat şi mă învaţă ce înseamnă să iubesc. M-a învăţat ce înseamnă bucuria, dar şi ce înseamnă tristeţea. Nu vreau să-mi las «mireasa» Craiova pe mâna altuia!“, a spus primarul la desch