Din 1993, când s-a deschis primul sex-shop din China, şi până astăzi numai în Beijing au mai apărut încă 2.000. Atitudinea presei şi a societăţii chineze faţă de sex s-a schimbat de atunci, însă "nu foarte mult", susţine regizorul şi scenaristul australian Sam Voutas, citat de China Daily.
Voutas a realizat, anul trecut, o comedie intitulată "Red Light Revolution", a cărei acţiune se desfăşoară în Beijing şi care urmăreşte povestea unui patron de sex-shop.
O scenă din film
"Trăiesc în China de 15 ani, cu mici pauze, iar una dintre marile schimbări este apariţia sex-shopurilor. La început, era ca şi când mergeai la farmacie: vânzătorii purtau halate albe", îşi aminteşte Voutas.
În prezent, 70% dintre jucăriile sexuale din lume se produc în China, unde există 10.000 de sex-shopuri şi unde se fabrică miliarde de prezervative anual. Totuşi, există un singur film despre industria sexuală din această ţară: "Red Light Revolution".
Shunzi, un şomer necăsătorit, decide să-şi deschidă un sex-shop, alături de un prieten. El este ajutat să-şi extindă afacerea de mai mulţi prieteni, fiecare reprezentând "o tipologie din clasa muncitoare a Beijingului", susţine Voutas.
TRAILERUL FILMULUI:
Actriţa principală nu le-a spus părinţilor în ce film joacă
Însă nici măcar actorii din "Red Light Revolution" nu sunt familiarizaţi cu sex-shopurile. Spre exemplu, Tess Liu (care a jucat şi în "Karate Kid") le consideră murdare şi nesigure şi spune că nu a intrat niciodată într-unul. În plus, actriţa nici nu le-a spus părinţilor ei în ce film joacă, în momentul în care a acceptat rolul din "Red Light Revolution".
Pentru că, din cauza birocraţiei şi a regimului, în China se pot produce doar filme pentru toate vârstele, Voutas şi echipa lui au filmat comedia pe ascuns. Ei au creat un sex-shop fals, folosind jucăriile sexuale donate de o