152 de mame aflate în evidenţa Direcţiei de Asistenţă Comunitară şi a Fundaţiei Hecuba au fost consiliate psihologic, susţinute să-şi continue studiile sau ajutate să se angajeze.
Ajutor pentru femeile la ananghie! 152 de femei cu căsnicii eşuate, mame a mai multor copii şi cu o situaţie financiară precară au primit spirjin moral şi bănesc în cadrul proiectului „Servicii de consiliere psiho-vocaţională şi orientare profesională pentru mame aflate la risc social" în valoare de 1,7 milioane de lei. Acestora li s-a facilitate reintegrarea social şi profesională a mamelor aflate în dificultate.
Din cele 152 de beneficiare ale proiectului, 22 dintre ele şi-au găsit un loc de muncă în special în confecţii şi vânzări, 15 au participat la cursuri de formare profesională sau recalificare în alte domenii, iar alte 5 au decis să-şi continue studiile la seral sau chiar universitare.
Iaşi: Dramele ascunse din adăpostul femeilor bătute de soţ
EXCLUSIV Amendată că ţipa la bătaia soţului
Printre cele care cu ajutorul psihologilor şi al mediatorului familial au reuşit să-şi revină din calvarul pe care-l trăiau se numără şi Doina, în vârstă de 42 de ani. Femeia, mamă a trei copii, din care unul adoptat, a trecut prin două căsnicii de coşmar. Divorţată de mai bine de 7 ani, încă vorbeşte cu greutate despre bătăile crâncene pe care le-a încasat de la cel de care şi-a legat destinul. Spune că majoritatea certurilor s-au iscat de la „copilul de suflet", fetiţa pe care a adoptat-o în prima căsnicie şi care acum are 12 ani.
„N-am putut renunţa la fetiţă şi nu mi-a părut niciodată rău. Este un copil extraordinar pe care o iubesc la fel de mult cum îmi iubesc băiatul şi fetiţa pe care i-am născut", povesteşte Doina.
Când nu a mai putut rezista lângă „călăul" de lângă ea şi-a luat inima în dinţi şi a cerut ajutor Fundaţiei Hecuba. De mai bine de 7