MIRCEA PEIA - specialist medicina complementara si reflexoterapie - Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24
Tratamentul conventional al candidozei vaginale consta in medicatie antifungica, fie pe cale externa (intravaginal) sub forma de crema sau ovule, fie luata pe cale orala, sub forma de tablete. Cand candidoza are un caracter recurent, precum in cazul dvs., partenerul ar putea avea, de asemenea, nevoie de tratament, fapt ce nu trebuie neglijat, deoarece infectia genitala cu levuri din genul Candida se transmite prin raporturi sexuale.
In majoritatea lor, aceste micoze se intalnesc la femei, datorita conditiilor anatomice particulare, fiziologice si hormonale, fiind in legatura cu diferitele perioade ale ciclului menstrual, cu cresterea secretiei de hormoni estrogeni, cu sarcina sau nasterea etc. Pe langa aceasta, exista si cauze favorizante ale micozelor: tratamentul cu antibiotice si cortizon, climatul prea cald, diabetul, obezitatea, calculoza urinara, utilizarea de anticonceptionale, scaderea puterii de aparare a organismului la infectii, igiena personala deficitara sau instilatiile vaginale prea frecvente. Totusi, prezenta de levuri Candida in organele genitale nu inseamna totdeauna o infectie. Multe femei sanatoase gazduiesc levuri in aparatul lor genital, fara sa fie vorba e o micoza vaginala. Numai cand apar simptome de vulvita, vaginita, uretrita, care se manifesta prin usturimi, mancarimi si secretii abundente, albicioase, se poate pune diagnosticul de candidoza genitala sau urogenitala.
* Tratamentul medicamentos pentru Candida se face cu Stamicin, Nistatin, Miconazal, Clotrimazol, pe cale orala si vaginala, inclusiv in cazul partenerului, chiar daca acesta nu este decat purtator de levuri, fara simptome de boala (uretrita, balanita etc.).
* Tratamentul naturist al candidozei genitale este compus din plante cu actiune ant