Dr. MIRELA STRANT - medic specialist Medicina de Familie, cu competenta in Apifitoterapie
* E toamna bogata si pietele sunt mai pline ca niciodata de bunatati. Dumnezeu ne-a daruit o recolta extraordinara de cereale, legume si fructe, de care ar trebui sa ne bucuram. Pe langa savoarea si mireasma lor minunata, darurile naturii poarta in ele chiar scanteia vietii: enzimele, aflate acum, toamna, la apogeu *
"Ne scurtam viata cu circa 20 de ani, atunci cand consumam preponderent hrana preparata termic"
- La recentul Congres de Apiterapie din Bucuresti, dizertatia dvs. despre importanta enzimelor in alimentatie s-a bucurat de un mare interes. Avand in vedere ca ele reprezinta cea mai scurta cale spre sanatate, va rog sa le dezvaluiti si cititorilor revistei noastre miracolul lor.
- Enzimele sunt, de fapt, "substantele magice" care pun in miscare toate procesele biochimice care au loc intr-un organism viu. Rolul deosebit de important al enzimelor asupra sanatatii este cunoscut de zeci de ani, dar, din pacate, nu mai este luat foarte in serios de lumea medicala moderna. In celebra sa carte "Hrana vie", dr. Ernst Gunther spunea: "Nu exista diviziune celulara, crestere si reproducere fara enzime. Ele sunt in acelasi timp administratorii si executorii pe care Creatorul le-a pus in fiecare fiinta vie". Dr. Edward Howell (primul cercetator care a recunoscut importanta enzimelor din alimentatie pentru nutritia omului) afirma, acum mai bine de 80 de ani: "Enzimele sunt "muncitorii" care cladesc "cu mana lor" intregul corp fizic, folosind in acest scop proteine, glucide si grasimi. Organismul este ca un depozit in care exista toate materialele de constructie, insa fara muncitori, el nu poate incepe constructia". Cu alte cuvinte, enzimele fac viata posibila, motiv pentru care au fost denumite "catalizatorii vietii" sau "scanteia v