Apa a creat probleme dintotdeauna în comuna Comăna. Dacă pe timp de vară, oamenii suferă de lipsa acesteia, în anotimpul ploios, gospodăriile sunt inundate. Tocmai de aceea autorităţile s-au gândit la soluţii viabile pentru viitor. Astfel, acum se lucrează la un proiect privind regularizarea Văii Comănei, una din apele care le dau bătăi de cap în fiecare primăvară localinicilor.
Nu doar Oltul inundă sute de hectare de teren agricol şi chiar gospodării în comuna Comăna. Valea care traversează satul Comăna de Jos provoacă pagube în locuinţele sătenilor aproape an de an. Acest chin s-ar putea sfârşi. Asta dacă proiectul realizat de autorităţile din comună pentru a accesa fonduri europene ar fi aprobat. Este vorba despre un proiect finanţat 100% de Uniunea Europenă, în valoare de 1,5 milioane de euro. „Avem un proiect de regularizare a Văii Comănei. La noi e o anomalie ori avem apă prea multă, ori nu avem. Valea Comănei ne-a făcut nişte probleme serioase chiar în perioada Paştelui şi atunci am trecut la scrierea unui proiect privind regularizarea Văii Comănei. Uniunea Europeană ne va da 1,5 milioane de euro dacă vor accesa aceştia bani. Această sumă va fi folosită pentru întărirea malului Văii Comănei. Mai mult decât atât vor fi făcute nişte căderi de nivel care vor încetini viteza apei şi vor opri eventualele revărsări“ a spus Viorel Grusea, primarul comunei Comăna.
Proiectul va fi depus la sfârşitul lunii noiembrie. Dacă va fi aprobat , de anul viitor vor începe lucrările.
(Mihaela BĂRGĂOANU)
Apa a creat probleme dintotdeauna în comuna Comăna. Dacă pe timp de vară, oamenii suferă de lipsa acesteia, în anotimpul ploios, gospodăriile sunt inundate. Tocmai de aceea autorităţile s-au gândit la soluţii viabile pentru viitor. Astfel, acum se lucrează la un proiect privind regularizarea Văii Comănei, una din apele care le dau bătăi de cap în fiecare p