Uleiul de rapita se obtine din semintele plantei, fiind considerat de destul de multe persoane ca nociv pentru sanatate, toxic si chiar cauzator de boli. Adevarul este ca nu exista niciun studiu care sa indice aceste lucruri, toate acestea fiind doar presupuneri.
Potrivit Eating Well, exista si persoane care isi fac griji legate de faptul ca uleiul este obtinut din plante modificate genetic, dar nici asta nu este intotdeauna adevarat. Daca singura ta grija este aceasta, poti alege varianata organica.
Adaugand ulei de rapita in diverse retete poate fi cea mai buna alegere pe care o poti face, acesta fiind o sursa excelenta de grasimi mononesaturate, acelea care reduc vizibil colesterolul cand le inlocuiesc pe cele saturate (din unt, branza).
Uleiul de rapita este extrem de versatil, are un gust neutru, o culoare pala si un punct de ardere mediu, asa ca poate fi folosit atat la cuptor, cat si in tigaie. Trebuie sa ai grija sa nu se arda, caci poate elibera in corpul celui care il consuma ulterior elemente cancerigene.
Uleiul de rapita se obtine din semintele plantei, fiind considerat de destul de multe persoane ca nociv pentru sanatate, toxic si chiar cauzator de boli. Adevarul este ca nu exista niciun studiu care sa indice aceste lucruri, toate acestea fiind doar presupuneri.
Potrivit Eating Well, exista si persoane care isi fac griji legate de faptul ca uleiul este obtinut din plante modificate genetic, dar nici asta nu este intotdeauna adevarat. Daca singura ta grija este aceasta, poti alege varianata organica.
Adaugand ulei de rapita in diverse retete poate fi cea mai buna alegere pe care o poti face, acesta fiind o sursa excelenta de grasimi mononesaturate, acelea care reduc vizibil colesterolul cand le inlocuiesc pe cele saturate (din unt, branza).
Uleiul de rapita este extr