În formă brută sau în produse cosmetice, mierea îţi aduce o mulţime de beneficii şi dacă este folosită în îngrijirea pielii. O recomandă calităţile sale hidratante, calmante şi antioxidante de excepţie.
Mierea naturală este o substanţă complexă, bogată în vitamine de tip B, în enzime, în flavonoide, în compuşi aromatici, în fitohormoni şi în acizi organici (lactic, citric, malic, oxalic), care o fac un produs cosmetic în sine, foarte uşor de folosit acasă. Din vechime face parte din ritualurile de înfrumuseţare ale femeilor din întreaga lume, fiind inclusă în procedurile de îngrijire a părului şi a pielii.
Indicată pentru pielea uscată şi sensibilă
Pielea uscată, crăpată şi predispusă la iritaţii poate da reacţii inflamatorii dacă foloseşti cosmetice obişnuite. Dar masajul cu miere naturală, simplă, aplicată pe pielea curată hidratează şi ajută la refacerea ţesutului, fără să implice riscuri. Mai mult, datorită efectului antiseptic şi antimicrobian, poate calma erupţiile pielii, având efectul unui tratament dermatologic.
Astfel de utilizări ale mierii sunt recomandate atât pentru pielea mâinilor, mai expusă la agresiunile factorilor de mediu, cât şi pentru pielea feţei şi decolteului. Mierea se îndepărtează cu apă călduţă, la 15 minute de la aplicarea prin masare. Dacă ţi se pare mai simplu să foloseşti cosmetice din magazin, poţi alege o cremă hidratantă precum cea pentru ten uscat, pe bază de miere organică şi de propolis, cu factor de protecţie solară 10, de la „Aqua Vita" (1), preţ:127,90 lei, sau cremele îmbogăţite cu ceară de albine precum cea pentru îngrijirea mâinilor de la Weleda (2), preţ: 30,95 lei.
În măşti, ajută tenul matur
Datorită proprietăţilor intens nutritive, mierea hrăneşte tenul matur, conferind elasticitate şi tonus pielii afectate de trecerea timpului. Poţi prepara acasă o mască antiaging dint