Nucile - sunt bogate în acizi graşi polinesaturaţi şi contribuie la menţinerea elasticităţii şi sănătăţii vaselor de sânge, reducând semnificativ nivelul colesterolului.
Gălbenuşul de ou
Are un conţinut bogat în lecitină ceea ce împiedică depunerea colesterolului „rău" (LDL) pe vasele de sânge şi duce la reglarea concentraţiei.
Peştele
Specialiştii recomandă cel puţin două porţii de peşte pe zi ca să menţii colesterolul sub control. Macroul, heringul, tonul şi sardinele au cel mai mare conţinut de acizi omega 3, responsabili de scăderea nivelului colesterolului.
Uleiul de măsline
Consumă zilnic câte două linguri de ulei de măsline ca să îţi asiguri aportul de antioxidanţi necesari scăderii LDL şi menţinerii colesterolului bun HDL.
Pâinea de secară
Patru felii de pâine de secară pe zi te ajută să menţii colesterolul din sânge la parametri normali.
Pont: Tot pentru eliminarea colesterolului „rău" este bine să bei câte 10 pahare cu apă pe zi, chiar dacă nu ţi se face sete.
Nucile - sunt bogate în acizi graşi polinesaturaţi şi contribuie la menţinerea elasticităţii şi sănătăţii vaselor de sânge, reducând semnificativ nivelul colesterolului.
Gălbenuşul de ou
Are un conţinut bogat în lecitină ceea ce împiedică depunerea colesterolului „rău" (LDL) pe vasele de sânge şi duce la reglarea concentraţiei.
Peştele
Specialiştii recomandă cel puţin două porţii de peşte pe zi ca să menţii colesterolul sub control. Macroul, heringul, tonul şi sardinele au cel mai mare conţinut de acizi omega 3, responsabili de scăderea nivelului colesterolului.
Uleiul de măsline
Consumă zilnic câte două linguri de ulei de măsline ca să îţi asiguri aportul de antioxidanţi necesari scăderii LDL şi menţinerii colesterolului bun HDL.
Pâinea de secară
Patru felii de pâine de