Andrei Gheorghe (49 de ani) îşi aminteşte că la 28 de ani, înainte să se apuce de radio, a participat la Bucureşti la mitingurile organizate împotriva FSN.
Departe de zgomotul oraşului, într-o oază de verdeaţă, înconjurat de doi câini plus o pisică neagră, Andrei Gheorghe fumează relaxat în liniştea confortabilă a casei sale. Îşi aminteşte prima zi de şcoală în România, când avea 6 ani, abia venise cu familia din Rusia şi nu vorbea o boabă româneşte. Sau când, la 16 ani, pica treapta la liceu şi se angaja ajutor de şofer.
Dintr-o întâmplare ajunge în radio şi nu mai pleacă zeci de ani de acolo. Timbrul care se făcuse cunoscut prin undele radio capătă apoi imagine la televizor, unde începe să prezinte emisiuni politice sau show-uri de televiziune. „Eu sunt un entertainer", susţine Andrei Gheorghe, „arogantul", „enervantul", vocalul Andrei Gheorghe, care poate fi o gazdă primitoare şi un partener foarte agreabil de conversaţie, până în momentul când îl calci pe coadă. „Dacă mă ataci, te omor", spune calm, fumându-şi ţigara şi mângâindu-şi cu afecţiune rottweilerul.
Ai un link pe site-ul tău, www.andreigheorghe.ro, care trimite la insule rezidenţiale, de cumpărat şi închiriat. Primul mesaj la îndemână, făcând legătura cu tine, este „hai să ne băgăm picioarele şi să plecăm pe o insulă!".
Nu ai vrut niciodată asta? Eşti mic, citeşti despre evadări în insule tropicale, despre canibali în aventurile lui Jules Verne. Nu vrem noi în Paradis? Aş trăi cu plăcere pe o insulă. Eu sunt om de apă, muntele este interesant doar estetic, marea e cea care mă atrage.
Ideea de insulă presupune şi izolare, departe de societate, de zgomot. Spuneai undeva că nu eşti tocmai o persoană sociabilă. Cum joci totuşi jocul acesta al compromisului social?
Se spune că sunt un individ cu un grad mare de integrare socială, având în vedere speci