Romania a trecut, in noaptea de sambata spre duminica, la ora oficiala de iarna, ceasurile fiind date cu o ora inapoi. Astfel, ora 4:00 a devenit ora 3:00. Schimbarea orei, care se efectueaza de doua ori pe an, este reglementata de o directiva europeana din 2001, care stabileste drept data a modificarii ultima duminica din luna martie si ultima duminica din octombrie. Schimbarea orei a inceput sa se aplice in mod progresiv in tarile europene in 1974, dupa prima criza a petrolului, cu scopul de a se economisi energie, consumandu-se mai putin pentru iluminat.
Dupa schimbarea de duminica, trei state europene (Marea Britanie, Irlanda si Portugalia) vor avea ora GMT.
Spania, Austria, Belgia, Republica Ceha, Danemarca, Franta, Germania, Ungaria, Italia, Luxemburg, Malta, Polonia, Slovacia, Slovenia, Suedia si Olanda si-au fixat ceasurile cu o ora diferenta fata de GMT, in timp ce Bulgaria, Cipru, Estonia, Finlanda, Grecia, Letonia, Lituania si Romania vor avea doua ore diferenta fata de GMT. Romania a trecut, in noaptea de sambata spre duminica, la ora oficiala de iarna, ceasurile fiind date cu o ora inapoi. Astfel, ora 4:00 a devenit ora 3:00. Schimbarea orei, care se efectueaza de doua ori pe an, este reglementata de o directiva europeana din 2001, care stabileste drept data a modificarii ultima duminica din luna martie si ultima duminica din octombrie. Schimbarea orei a inceput sa se aplice in mod progresiv in tarile europene in 1974, dupa prima criza a petrolului, cu scopul de a se economisi energie, consumandu-se mai putin pentru iluminat.
Dupa schimbarea de duminica, trei state europene (Marea Britanie, Irlanda si Portugalia) vor avea ora GMT.
Spania, Austria, Belgia, Republica Ceha, Danemarca, Franta, Germania, Ungaria, Italia, Luxemburg, Malta, Polonia, Slovacia, Slovenia, Suedia si Olanda si-au fixat ceasurile cu o ora