Excluderea Universităţii nu avea nevoie de validarea Adunării Generale, suspendarea ar fi fost o măsură similară, votul nu a fost influenţat: concluziile lui Adrian Stîngaciu, şeful departamentului juridic FRF, după ce DNA a început urmărirea penală
La sediul FRF, Mircea Sandu e "într-o şedinţă de Europa League". Pe holuri e linişte şi o să rămînă aşa două ceasuri: pînă cînd Naşu' va deschide uşa biroului său, flancată de diplome UEFA, pregătindu-se să plece.
Atunci, ordinea din casa învinuiţilor DNA se va da peste cap: "Presidente" îl strigă pe Adrian Stîngaciu, cerînd o copie după Rezoluţia procurorilor, prin care e urmărit penal. Doar că Stîngaciu nu-i de găsit. Angajatele cotrobăie febril prin birouri după omul cerut de Sandu, îl strigă pe holuri, iar numele se duce fără rezultat ecouri prelungi, bat finalmente la uşa de la WC, poate-poate Stîngaciu e găsit înainte ca Naşu' să-l cheme a doua oară. Bietul jurist copia la xerox documentele prin care FRF vrea să se disculpe şi pe care urma să mi le ofere.
Legal în referat, greşit în Hotărîre
"Procurorii spun că nu s-au detaliat şi motivat, în Hotărîrea CEx, încălcările grave comise de clubul din Craiova!", comentează cumva mirat Stîngaciu, în ordinea învinuirilor din Rezoluţia DNA. Iar prima impresie e că n-are de ce să se simtă vinovat. Numai că nu el e învinuit!
În referatul pe care Stîngaciu l-a trimis lui Mircea Sandu, prevederile statutare care ar fi fost încălcate de Craiova sînt scrise negru pe alb (foto jos). În hotărîrea prin care CEx a exclus provizoriu clubul se invocă doar două articole (foto): care se referă la competenţa CEx şi nicidecum la faptele presupuse ale oltenilor!
"Suspendarea sau excluderea, cam acelaşi lucru"
Stîngaciu pare tot mai mult că se disculpă, uitînd, sub presiunea tăvălugului DNA, că vorbeşte în numele FRF. "E