Foto: Thinkstock Omenirea, astăzi, stă cu un picior în natură şi cu celălalt în civilizaţie. Dar, de obicei, îşi trage ambele picioare în civilizaţie, iar când oboseşte păşeşte din nou către natură, pe care o caută cu disperare, găsind-o, acum, din ce în ce mai greu, sufocată şi ea de civilizaţie. Civilizaţia, o natură artificială, este mare consumatoare de energie, spre deosebire de adevărata natură care este o sursă inepuizabilă de energie, fiind cea care asigură sănătatea şi existenţa.
Iată, în continuare, alte câteva picături de sănătate culese din, de-a pururi, primitoarea natură.
Lipsa de calciu
În caz că se manifestă o deficienţă de calciu în organism, se prepară un amestec format din 10-15 lămâi, 10 ouă proaspete cu coajă albă, 360 de grame de miere şi un pahar cu coniac produs natural din struguri. Se iau cele 10 ouă crude şi se pun într-un borcan peste care se toarnă sucul de la lămâile stoarse, astfel încât să acopere ouăle. Borcanul se acoperă, apoi, cu o hârtie neagră şi se păstrează la un loc răcoros şi întunecos, timp de una până la două săptămâni, până ce coaja ouălor se dizolvă complet. După aceea, se adaugă mierea şi coniacul. Compoziţia se amestecă pentru a deveni omogenă şi se lasă la macerat într-un loc întunecos şi călduros. Periodic se îndepărtează spuma de la suprafaţă şi se amestecă, uşor, cu o lingură de lemn.
Când nu se mai formează spumă, se strecoară şi se păstrează într-un loc rece şi întunecos, în borcan din sticlă neagră sau închisă la culoare. Se poate consuma câte un păhărel de două-trei ori pe zi, după mese. După trei săptămâni, preparatul îşi pierde valabilitatea şi se va face altul.
Lipsa laptelui de mamă
Pentru eliminarea acestei deficienţe, se prepară o compoziţie formată dintr-o mână de boabe de fasole (Phaseolus vulgaris) şi făină de grâu. Se usucă bine boabele de fasole lângă