Recensamantul ar trebui sa se incheie luni, 31 octombrie, dar datele partiale prezentate de Institutul National de Statistica arata ca pana sambata fusesera recenzate doar 81% dintre gospodarii. Ce se intampla in cazul in care nu se ajunge in termenul stabilit la 100%? Inca nu stie nimeni.
Semne ca nu se merge in ritmul dorit de autoritati au aparut de mai multe zile, iar balbaiala legata de dezvaluirea CNP-ului de catre cei recenzati a creat un si mai mare haos.
Demiterea purtatorului de cuvant al INS, Vladimir Alexandrescu, anuntata la jumatatea perioadei de recenzare, nu a rezolvat absolut nimic, dupa cum, o eventuala demisie a presedintelui INS, Vergiliu Voineagu, la finalul recensamantului, nu va rezolva nici pe atat.
Vergil Voineagu: Iau in calcul demisia de la INS
Cel mai nemultumit de situatie s-a declarat inca de miercuri premierul Emil Boc. "Ceea ce s-a intamplat este forma suprema a incompetentei", i-ar fi spus Boc lui Voineagu, intr-o discutie avuta la Guvern, potrivit presei.
Desi presedintele INS ar fi sustinut ca lucrurile sunt sub control si nu exista motive pentru prelungirea perioadei de recensamant, se pare ca Guvernul a luat deja in calcul o eventuala prelungire a acestei perioade, printr-un act normativ elaborat in acest sens. O decizie finala va fi luata insa in momentul expirarii termenului prevazut.
Pana atunci, cei care nu au fost inca recenzati si doresc acest lucru de teama amezilor, trebuie sa fie foarte atenti la anunturile facute de autoritatile locale si de comisiile de recensamant privind prezenta recenzorilor la domiciile lor. Fiind weekend, cel mai probabil acestia se vor bucura de mai mult succes in aceste ultime doua zile decat in timpul saptamanii.
Totodata, multe primarii din intreaga tara au organizat call-center-uri la care cetatenii se pot inter