Recapitalizarea bancilor-mama amana reluarea creditarii. Ultimele evolutii din Europa contureaza o noua realitate. Unii economisti vad chiar o reducere semnificativa a sumelor indreptate catre populatie si firme. Altii spun ca, in sfarsit, structura financiara din Romania - calificata ca nesanatoasa, avand in vedere raportul credite-depozite - are sansa sa se corecteze. Spaimele autoritatilor noastre sunt legate acum de efectele pe care recapitalizarea bancilor-mama, prezente prin filiale in Romania, le-ar avea asupra economiei, respectiv asupra creditarii. Pentru a risipi orice temere, Gheorghe Ialomitianu, ministrul finantelor publice, a declarat pentru "Capital" ca in Romania este exclusa o recapitalizare, cel putin a unei banci private, relateaza EVZ.
Anul adevarului pentru firmele de stat. Aproape 200 de companii de stat sunt "de facto" in faliment, dar asta nu inseamna automat ca cei aproape 100.000 de angajati vor intra in somaj. In 2012, luarea unor masuri nu mai poate fi insa amanata, in conditiile in care companiile de stat continua sa acumuleze pierderi uriase, care ajung si la 880.000 lei/angajat. RADET, CFR SA, Oltchim, CFR Marfa, Termoelectrica, Compania Nationala a Huilei, CET Iasi, Electrocentrale Oradea, CET Brasov si Apaterm sunt doar cateva dintre companiile de stat considerate a fi "de facto" in faliment, neperformante si cu active neviabile. Concluzia apare, potrivit Mediafax, intr-un studiu al Bancii Mondiale, iar datele ar trebui sa puna pe ganduri autoritatile de la Bucuresti in conditiile in care in aceasta situatie au fost gasite nu mai putin de un sfert din cele 760 de companii de stat existente, la care lucreaza aproape 100.000 de romani. Integral in Romania Libera.
Care sunt orasele in care casele se vand "ca painea calda". Chiar daca piata imobiliara din SUA este zbuciumata in continuare, o parte din pietele locale fun