Acţiunile Prefecturii Teleorman împotriva bugetelor locale ale unor localităţi teleormănene sunt unicat la nivelul ţării. După lungi procese în instanţă, potrivit prefecturii, în acest moment nouă localităţi au bugetele locale.
Cea mai gravă situaţie se înregistrează la Turnu Măgurele, şi asta pentru că profesorii şi funcţionarii publici nu şi-au primit salariile, iar şcolile ar putea rămâne fără utilităţi, din cauza neachitării facturilor la timp.
Banii din bugetele locale s-au cheltuit pe sporuri ilegale
Prefectul, Teodor Niţulescu susţine că aecastă situaţie este creată de primarii acestor localităţi, pentru că aceştia au interese pur electorale şi în loc să adopte bugete în primul rând pentru buna funcţionare a localităţii pe care o conduc, au preferat să aloce bani pentru investiţii. “Vă dau un singur exemplu. Sumele investite de primăriile teleormănene pe măsura 322 se ridică undeva la peste 100 de miliarde de lei vechi. Luaţi dumneavoastră datoriile pe care le au la iluminat public, apă, canal, lemne, agent termic şi o să vedeţi că nu se ridică nici măcar la sfertul sumei amintite anterior. Atunci despre ce discutăm la nivelul judeţului? Despre faptul că unii primari sunt vocali şi aruncă tot felul de informaţii neverificabile, arătând cu degetul în direcţii greşite pentru a-şi ascunde ilegalităţile pe care le fac? Eu nu spun că e vorba de aspecte penale, spun doar că sunt nelegale. O să vedeţi că o serie întreagă de bani de la primăriile din judeţ s-au dus pe apa sâmbetei, pe diferite sporuri, care nu sunt acordate legal, pe drepturi salariale, care iarăşi nu sunt acordate legal. Toţi aceşti bani sau o mare parte din ei ar fi trebuit să fie folosiţi pentru secţiunea de funcţionare. Eu înţeleg nişte lucruri, pentru că primarii sunt oameni politici şi orice acţiune a lor trebuie să fie justificată în faţa opiniei publice şi de fie