Temperaturile de afară scad de la o zi la alta, iar pentru unii ieşitul afară nu mai este o plăcere. De ce? Pentru că mulţi oameni sunt sensibili la frig, acesta provocându-le disconfort. Mai mult, pentru aceştia simplul gând că vine iarna îi înspăimântă, gândindu-se la temperaturile sub 0 grade Celsius ce vor urma. Şi, deci, dacă ţi-a intrat deja frigul în oase, află de la specialişti cum poţi să te încălzeşti.
Picioare şi mâini reci
Circulaţia deficitară a sângelui îţi va da bătăi de cap în anotimpul rece, dar probabil că deja ştii asta. Chiar şi cu şosete groase şi mănuşi, de multe ori disconfortul tot apare. Pentru a scăpa de problemă poţi trata starea de la interior spre exterior, adică poţi lua o aspirină care să-ţi accelereze circulaţia sanguină, un supliment de vitamina B şi mult ceai de măceşe, renumit pentru proprietăţile lui benefice în acest sens. Mai poţi apela şi la masarea extremităţilor (mâinile şi picioarele) cu ulei de mentă, apoi cu cremă de muşeţel pentru a hidrata pielea uscată.
Pont: Pantofii de iarnă trebuie să fie cu jumătate de număr mai mari. Dacă sunt strâmţi, ei afectează circulaţia, iar senzaţia de frig apare mai repede şi mai des.
Curentul şi durerile de mijloc
E aproape o regulă să ai dureri de spate atunci când stai în curent sau în frig. Temperaturile scăzute îţi contractă muşchii şi aşa apar acei cârcei la mijloc. Poţi trata acest disconfort cu plasturi reumatici, care detensionează musculatura în zona aplicată, şi unguenţi antiinflamatori. Nu sta cu spatele gol nici măcar atunci când dormi, deoarece o poziţie greşită combinată cu un curent de aer rece te pot face să te trezeşti "înţepenit".
Pont: Fă exerciţii de detensionare a musculaturii lombare ori de câte ori ai timp. Tot ce trebuie să faci este să roteşti toracele de la stânga la dreapta, ţinând picioarele drepte.
Alerg