Politicienii germani au dezbătut serios problema inegalităţilor de gen dintre femei şi bărbaţi. Acum Germania vrea femei la conducere, scrie The Atlantic.
30 de companii nemţeşti au căzut de acord luna trecută să crească numărul femeilor în posturi de manager. Decizia a venit după ce directorul operaţional la Facebook, Sheryl Sandberg, una dintre puţinele femei pe post de executiv din lume a susţinut, la conferinţele TED, că "sexul frumos" este sfidat când vine vorba să conducă instituţii.
Sandberg crede că este o problemă reală, nu că femeile nu ar avea potenţialul şi abilităţile necesare ca să fie directoare executive. În plus, ele pot îmbunătăţi societatea prin munca şi eficienţa lor, a mai spus şefa de la Facebook.
Revista Fortune care a făcut top 500 companii arată că în acestea femeile deţin 15.7% din numărul de locuri. În plus, în prezent doar 12 companii din cele 500 au de fapt directori executivi în fuste şi pe tocuri.
Germania este în urmă cu angajarea femeilor în finanţe. Dar trei dintre ele conduc Ministerul Familiei (Kristina Shroeder), Ministerul Muncii şi Afacerilor Sociale (Ursula von der Leyen) şi Ministerul Justiţiei (Sabine Leutheusser-Schnarrenberger).
O altă dovadă că femeile se pricep să fie lideri este noul mandat de patru ani al Cristinei Fernandez de Kirchner. La 58 de ani, ea a fost aleasă din nou preşedinte al Argentinei.
Chiar şi aşa, cancelarul german Angela Merkel rămâne cel mai cunoscut conducător pe tocuri. Revista Forbes a numit-o pe Merkel în 2009 cea mai puternică femeie din lume. Politicienii germani au dezbătut serios problema inegalităţilor de gen dintre femei şi bărbaţi. Acum Germania vrea femei la conducere, scrie The Atlantic.
30 de companii nemţeşti au căzut de acord luna trecută să crească numărul femeilor în posturi de manager. Decizia a venit după ce directorul operaţional l