Laczkó Levente, toboşarul trupei „Altar" şi instructor de Jujitsu, a deschis primul Centru de Arte Marţiale şi Nutriţie din Cluj. O parte din investiţie, 10.000 de euro, sunt bani de la UE.
Centrul de Arte Marţiale şi Consultanţă în Nutriţie „Tengu" din Cluj-Napoca şi-a deschis porţile, în Piaţa Gării 4-5, în urmă cu câteva zile. „Să faci ce vrei în viaţă, însă ce ţi-ai ales să faci nu bine, ci foarte bine. Asta mi-a zis tatăl meu în ultima sa scrisoare", afirmă toboşarul Laczkó Levente (38 de ani), care va fi şi instructor de Jujitsu, arta samurailor de a lupta cu mâna goală, şi Kyokushin, la Centrul de Arte Marţiale şi Consultanţă în Nutriţie „Tengu". Acest sfat nu numai că l-a pus în practică în cei 25 de ani de când practică şi predă artele marţiale la Cluj, dar l-a şi transmis sutelor de elevi care i-au trecut prin mână.
Centrul este o idee mai veche a familiei Laczkó, care a fost pusă în practică abia în acest an. „Vrem să-i virusăm în sensul bun pe clujeni cu o stare de bine. Centrul e deschis de o săptămână şi avem deja 80 de persoane care s-au înscris", spunea Laczkó Levente în urmă cu câteva zile. „Tengu", denumire ce vine din japoneză şi înseamnă creatură mitică, jumătate om şi jumătate pasăre, îmbină mai multe concepte: cel de arte marţiale, de lifestyle, de nutriţie pentru sportivi, de terapie comportamentală şi motivaţională. Centrul are un spaţiu generos destinat antrenamentelor, un cabinet de nutriţie şi un hol unde se pot servi apă, ceaiuri cu specific japonez şi shake-uri. „Este singurul centru de acest gen din ţară, unde avem specialişti în nutriţie, licenţiaţi, adică pe Diana Suciu şi Laczkó Kinga", descrie instructorul.
Bani de la UE
Centrul are în spate doi ani de muncă, efort şi evident, bani. Iniţial au vrut să deschidă un centru de wellness, însă după mai multe vizite la diferite centre de arte marţiale