Un bucureştean a devenit patron de circ la 22 de ani şi îşi conduce cu succes, în toată ţara, afacerea cu zebre, clovni şi acrobaţi
Orlando Oprescu are o poveste la fel de strălucitoare ca şi lumea circului. Spectacolul îl are în sânge, este artist de circ de patru generaţii, iar cel care a dat dezvoltat iubirea pentru această cultură a fost străbunicul său.
„Eu fac parte din lumea aceasta de mic copil, m-am născut în circ, fac parte din a patra generaţie de artişti de circ, începând de la străbunicul meu din partea mamei, părinţii mei au evoluat în circ, suntem o familie mare”, a mărturisti Orlando.
La doar 22 de ani, când alţi tineri nu ştiu ce drum să aleagă în viaţă, Orlando a decis, la începutul crizei economice, să se lanseze în afaceri.
„Ideea mi-a venit înainte să înceapă criza, în vara lui 2008, am achiziţionat circul şi camioanele şi tot ce am avut nevoie.
A venit criza, am spus <
Cu 100.000 de euro, tânărul a început ce avea să devină un loc de atracţie pentru românul dornic de spectacole de calitate. La fiecare reprezentaţie, cortul se umple cu prichindei care îşi trag părinţii de mână, dornici să vadă cămilele, zebrele, elefanţii, acrobaţii şi nelipsiţi clovni poznaşi.
Circarii petrec în fiacare oraş patru zile şi au câte două specacole pe seară. Biletul pentru copii este de 35 de lei, iar pentru adulţi ajunge la 20 de lei, în funcţie de locul de unde doreşti să asişti la spectacol.
Reprezentaţia este una activă, spectatorul nu are timp să se plictisească, iar între numerele de acrobaţie cu animale şi cele ale artiştilor, clovnii testează simţul umorului persoan