Preşedintele CSM arată că în decizia Curţii Supreme prin care s-a stabilit că Florica Bejinaru nu a făcut poliţie politică, se indică faptul că magistratul „a avut dosar de reţea (cu nr. R 12122) al fostelor organe de securitate, că a dat un angajament olograf la data de 05.05.1987 prin care a acceptat recrutarea domniei sale pentru a asigura supravegherea informativă a personalului din întreprinderea de confecţii <
Detalii despre modul în care judecătoarea a scăpat de eticheta de poliţie politică pe www.infocsm.ro
Cum a scăpat şefa CSM de eticheta „poliţie politică“
Acuzaţii: "A colaborat, ca informator al fostei securităţi, în perioada 1987 – 1988"
„De asemenea, se mai arată că a colaborat, ca informator al fostei securităţi, în perioada 1987 – 1988, acest lucru rezultând din note informative, note, rapoarte scrise, relatări verbale consemnate de lucrătorii operative, precum şi faptul că a fost recompensată pentru această activitate cu suma de 500 lei (conform tabelului cu evidenţa recompenselor din 22.01.1988)”, se arată în cererea lui Dumbravă.
Preşedintele CSM şi-a motivat cererea în conformitate cu dispoziţiile art. 48 alin. 10 din Legea nr. 303/2004, rep., ca şi dispoziţiile art. 6 alin. 2 din Regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului sau examenului pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 320/27.04.2006, nu pot fi numiţi în funcţii de conducere judecătorii care au făcut parte din serviciul de informaţii înainte de anul 1990 sau au colaborat cu acestea .
Simpla colaborare exclude magistratul de la ocuparea funcţiilor
„Este evident că în cazul numirii în funcţii de conducere nu pot accede la aceste funcţii c