Deşi prospectele acestor tipuri de produse specifică clar că nu trebuie să fie lăsate la îndemâna copiilor, adulţii nu iau în seamă acele sfaturi sau pur şi simplu uită otrăvurile la îndemâna copiilor.
Iată câteva dintre cele mai cutremurătoare cazuri de otrăvire la copii.
La începutul lunii octombrie, 2011, din judeţul Iaşi, un băieţel a băut insecticid pentru ploşniţe. Otrava se afla în torpedoul maşinii tatălui său. Micuţul a intrat în maşină după ce părintele său uitase uşa eschisă. Medicii au reuşit să-l salveze la timp.
În luna iulie 2011, în Dâmboviţa un copil în vârstă de un an şi fratele lui de doi ani au ajuns la spital după ce au mâncat detergent. Micuţii erau în grija bunicii lor în vârstă de 80 de ani care i-a lăsat câteva minute nesupravegheaţi. Cei doi copii au fost salvaţi de medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.
În mai 2011, un băieţel de trei ani din localitatea ieşeană Tanacu a fost dus în stare gravă la spital după ce a băut otravă pentru purici. Copilul a rămas nesupravegheat, în casa bunicii, în timp ce mama lui trebăluia prin curte. A fost dus imediat la spitalul Sfânta Maria din Iaşi. Medicii au reuţit să-l salveze.
Tot în luna mai 2011, la Feteşti, judeţul Ialomiţa, un bărbat a murit, iar cei doi copii ai săi cu vârste de 9 şi 11 ani au ajuns în stare gravă la un spital din Capitală după ce s-au intoxicat cu otravă pentru şobolani.
În luna iunie 2009, doi fraţi din comuna ieşeană Balgeşti au băut insecticid folosit pentru stropirea cartofilor. Copiii în vârstă de 2, respectiv 6 ani au găsit otrava într-o sticlă de bere şi au băut câte o gură. Li s-a făcut rău şi au fost duşi de urgenţă la spital, unde au fost salvaţi.
Bătrânii au tendinţa de a-şi trata membrii familiei, pentru orice boală, cu leacuri băbeşti. În urmă cu aproape trei ani, în luna mai 2008, în judeţul Călă