Europa este mai dependenta decat orice alt continent de pamant arabil aflat dincolo de granitele sale, raportul indicand o nevoie de pana la 50 de procente, in plus fata de terenul pe care il detine.
Cercetatorii din cadrul organizatiei Friends of Earth au gasit o noua metoda de calculare a consumului din Europa. Astfel, nu se mai calculeaza in functie de importurile de alimente, ci in functie de pamantul arabil necesar pentru a produce alimentele importate, noteaza Deutsche Welle.
Analistii au constatat ca atunci cand sunt incluse zonele arabile straine, utilizarea medie a pamantului in Europa ajunge la 1,3 hectare pe persoana, in comparatie cu 0,4 hectare in tari precum China sau India, ceea ce indica exact raportul intre consumul din Europa si consumul din celelalte regiuni.
Un efect al acestui raport este faptul ca pamantul necesar pentru a furniza consumul european afecteaza consumul din tarile de provenienta.
In conditiile in care populatia lumii a atins 7 miliarde, urmand ca pana in 2050 sa ajunga la 9,3 miliarde, multe economii in dezvoltare vor avea nevoie de mai mult pamant decat cel pe care il detin pentru a face fata consumului domestic.
Printre tarile europene se gasesc 6 din cele mai mari importatoare, la nivel mondial. Germania si Marea Britanie au fost evidentiate ca avand cea mai mare cerere, cu aproximativ 70 de milioane de hectare de pamant strain folosit - aproape de doua ori suprafata Germaniei. Asta in plus fata de cele 10 milioane de hectare proprii, folosite pentru consum.
Europa este mai dependenta decat orice alt continent de pamant arabil aflat dincolo de granitele sale, raportul indicand o nevoie de pana la 50 de procente, in plus fata de terenul pe care il detine.
Cercetatorii din cadrul organizatiei Friends of Earth au gasit o noua metoda de calcula