Mihai Braia a fost în anii ‘70 maseurul naţionalei de juniori la fotbal şi un prieten apropiat al antrenorului Mircea Lucescu. Nu se poate să mergi la Vrăniuţ şi să nu întrebi de Mihai Braia, un pensionar de 74 de ani, plin de viaţă şi permanent căutător de ceva nou. Ani buni, nea Puiu, cum îi spun cei din Vrăniuţ, a fost maseur la naţionala de fotbal, cele mai frumoase amintiri avându-le de la Deva, dar mai ales de la Hunedoara, cu echipa Corvinul.
În oraşul siderurgiei, nea Puiu a cunoscut, în anii ’70, cea mai frumoasă perioadă din activitatea sa.
„Am lucrat ca maseur la echipe importante din acea vreme. Pe listă se găsesc Corvinul Hunedoara şi lotul naţional de juniori la fotbal, care a câştigat medalia de bronz la campionatul mondial din Australia”, a povestit Mihai Braia.
Mircea Lucescu, omul care a clădit performanţa Hunedoarei, spunea despre nea Puiu că a fost „îngerul păzitor al echipei”. „Multe din victoriile noastre i le datorăm lui”, a mărturisit Mircea Lucescu. De asemenea, Romulus Gabor, declarat cel mai bun fotbalist de la mondialele de tineret din Australia, a fost „reparat” de nenumărate ori de mâinile fermecate ale lui nea Puiu.
Bătrânul ne-a mărturisit şi reţeta tinereţii sale veşnice. „Din primăvară şi până vara târziu, ori de câte ori am timp, mă frec cu urzici pe tot corpul. Le-am recomandat şi altora acest tratament, dar nu au rezistat“, a spus amuzat Mihai Braia. Marea lui pasiune este să scrie poveşti inspirate din legende.
„Iubesc istoria. Noaptea, când somnul mă ocoleşte, scriu poveşti despre locurile natale. Pe unele le ştiu de la moşii mei, pe altele le-am pus pe hârtie din propria inspiraţie.Trebuia să fac însă mai mult pentru mine. Să mă lipesc de literatură“, spune fostul maseur.
A intrat în afaceri
La anii pensiei, a face ceva deosebit a devenit o necesitate pentru