Japonia i-a transmis luni şefului Facilităţii Europene pentru Stabilitate Financiară (FESF) Klaus Regling, aflat la Tokio, că va continua să cumpere obligaţiuni ale fondului, dar la fel precum China, nu s-a angajat să investească într-un vehicul financiar pentru creşterea resurselor FESF. Alţi posibili cumpărători, ca Brazilia sau Rusia, au indicat că sunt dispuşi să susţină FESF prin intermediul FMI sau prin discuţii bilaterale cu statele confruntate cu probleme, transmite Reuters.
Majoritatea grecilor au avut o reacţie negativă la noul acord european de susţinere financiară a Greciei, întrucât consideră că va afecta suveranitatea ţării, potrivit unui sondaj citat de Reuters. Astfel, 60% din persoanele intervievate cred că acordul va avea un efect negativ. Sondajul, publicat de ziarul To Vima, a fost efectuat imediat după acordul liderilor din zona euro de acordare a unui nou sprijin financiar de 130 de miliarde de euro Greciei.
Profitul băncii britanice Barclays a crescut cu 7% în primele nouă luni, de la 2,48 miliarde de lire sterline anul trecut la 2,65 miliarde de lire sterline (4,3 miliarde de dolari) în acest an, potrivit cotidianului Wall Street Journal. Declinul veniturilor operaţiunilor de investment banking a amplificat însă temerile că banca ar putea avea dificultăţi în a-şi atinge ţintele de profit pe termen mai lung. Rezultatul din primele nouă luni a fost influenţat de un câştig excepţional din reevaluarea datoriilor băncii.
Un fost guvernator al Băncii Italiei, Antonio Fazio, a fost condamnat luni la trei ani şi jumătate de închisoare pentru înşelarea pieţei, în legătură cu un caz de preluare a Banca Nazionale del Lavoro (BNL), în 2005, transmite Reuters. Fazio a fost obligat să demisioneze în urmă cu şase ani de la conducerea băncii centrale italiene după ce s-a aflat că a favorizat ofertanţii locali în detrimentul celor străini c