Un sondaj făcut de o firmă producătoare de softuri pentru monitorizare sugerează că în timpul unei zile normale de lucru 20 la sută dintre angajaţi petrec 1-2 ore jucându-se pe computer.
* Un Eurobarometru din 2008, pe tema protecţiei datelor personale şi a gradului de informare în această chestiune printre cetăţenii UE, arată că:
- Numai 28% dintre respondenţi ştiu că au o instituţie naţională care se ocupă cu protecţia datelor
- Nivelul de încredere în angajatori este scăzut în Spania (34%), Cypru (47%), Letonia (44%), Lituania (39%) şi Grecia (37%), unde mai puţin de jumătate dintre respondenţi au spus că au încredere în modul în care un patron utilizează datele lor personale.
- Cetăţenii austrieci şi germani sunt printre cei mai preocupaţi de modul în care datele lor personale sunt utilizate (86% procent de preocupaţi).
- În Bulgaria, Olanda şi Finlanda numai o treime din respondenţi au spus că sunt preocupaţi în privinţa dreptului la viaţă privată (BG 34%, NL 32% şi LI 36%)
- Aproape două treimi dintre toţi respondenţii spun că au încredere în bănci şi alte instituţii financiare (66%) şi în angajatori (63%) în privinţa gestionării datelor lor personale.
- Majoritatea respondenţilor sunt de acord cu monitorizarea detaliilor de zbor ale pasagerilor (82%), a telefoanelor (72%), a internetului şi a cardurilor de credit (75% şi 69%) dacă asta serveşte la combaterea terorismului.
* Urmând link-urile de mai jos puteţi vedea cum funcţionează softurile de monitorizare:
- urmăriţi cum lucrează Spector 360 demonstration
- urmăriţi programele Amplusnet: varianta neinvazivă şi varianta invazivă.
Un sondaj făcut de o firmă producătoare de softuri pentru monitorizare sugerează că în timpul unei zile normale de lucru 20 la sută dintre angajaţ