După ce a atins pragul minim în prima jumătate a anului 2010, preţul mediu de închiriere din Centrul Istoric a înregistrat un trend ascendent, se arată într-un raport realizat de compania de consultanţă imobiliare More Real Estate. Această evoluţie s-a derulat de-a lungul ultimelor 12 luni, cererea ridicând nivelul preţurilor în zonă. În acest moment, Centrul Istoric este singura locaţie din Bucureşti care şi-a acoperit jumătate din deprecierea acumulată în anul precedent. Preţul mediu actual este de 45 euro/mp, ceea ce aduce Centrul Istoric în topul locaţiilor din Bucureşti.
Această cifră creşte când avem de-a face cu suprafeţe mici şi cele mai populate străzi, dar scade la suprafeţele mari, pe străzile secundare sau când vorbim despre proprietăţi care au nevoie de investiţii majore pentru consolidare.
Activitatea comercială este un aspect ce a definit Centrul Istoric încă de la întemeierea sa. Mixul de chiriaşi este axat, în principal, pe segmentul leisure, cu baruri şi restaurante ca atracţie principală. Lipsa diversităţii chiriaşilor din zonă transformă Centrul Istoric într-un loc pentru distracţii, nu într-un pol comercial.
Anumite străzi sunt în curs de reabilitare şi au fost închise, programul urmând să se încheie în următoarele luni. Pe lângă spaţii comerciale, locaţia include zone rezidenţiale şi proprietăţi abandonate, din cauza structurii precare sau a problemelor legale.
Terminarea lucrărilor de reabilitare ar putea duce la un trafic pietonal mai mare în viitor.
În total există 360 de proprietăţi în zonă, din care 289 închiriate şi 71 libere (19,7%).
După ce a atins pragul minim în prima jumătate a anului 2010, preţul mediu de închiriere din Centrul Istoric a înregistrat un trend ascendent, se arată într-un raport realizat de compania de consultanţă imobiliare More Real Estate. Această evoluţie s-a derulat de-a lungul u