Migrenele fac parte din viata tuturor, mai mult sau mai putin, adesea cauzele lor fiind necunoscute. Oamenii incearca sa ia pastile care sa calmeze durerea, dar nu reusesc sa descopere si sa trateze factorul care o declanseaza.
Pe langa stres si alti cativa factori din mediul inconjurator, si alimentata poate fi de vina pentru aparitia durerilor de cap. Iata ce feluri de mancare iti pot da migrene, conform Health Central:
- majoritatea tipurilor de fasole si mazare, din cauza taninelor pe care le contin acestea;
- muraturile, fie ca este vorba de castraveti, morcovi, varza, conopida, ardei, masline sau orice altceva poate fi conservat in acest fel;
- capsaicina din ardeii iuti poate fi aceea care declanseaza o durere, dupa cum arata unele studii;
- tiramina din masline poate si ea avea acest efect neplacut;
- fructele uscate contin sulfiti care au dezavantajul de a putea cauza dureri de cap;
- si avocado contine tiramina, la fel ca prunele;
- bananele au atat tiramina, cat si histamina, ambele substante fiind suspecte in ceea ce priveste migrenele. Si citricele se afla in aceeasi situatie;
- drojdia (prezenta in paine si alte feluri de aluat) are o substanta numita cumarina, care poate avea aceleasi efecte secubdare;
- drojdia este prezenta si in aluatul de pizza, astfel ca pana si acest fel de mancare indragit de toata lumea poate fi considerat periculos;
- si banalii covrigei pe care ii consumi ca gustare la serviciu sau seara sunt facuti tot cu drojdie;
- tiramina si conservantii din carnea procesata sunt si ele periculoase;
- sendvisurile de la fast food, carnatii si hot-dog-ul au aceste ingrediente ce pun semne de intrebare;
- branza cu mucegai are si ea tiramina;
- colina din frisca e