Indiferent care ar fi motivul emotiilor puternice pe care le traiesti, starile tensionate duc, de cele mai multe ori, la cresterea exagerata a poftei de mancare, mai ales a dispozitiei spre anumite preparate culinare. Dar daca stii ce sa consumi iti poti imbunatati starea de spirit. Iata ce trebuie sa mananci in functie de starea de dispozitie.
Alunga tristetea cu nuci, alune si cereale
Melancolia si deprimarea excesiva, care-ti accentueaza dorinta de a te izola, sunt stari pe care le combati usor consumand fibre. Iar cele mai bogate surse de fibre sunt alunele, nucile si fisticul, neprajite. De asemenea, fulgii de cocos, taratele de ovaz, secara, painea preparata din secara si cerealele instant sunt in topul alimentelor care-ti restabilesc echilibrul psihic cand esti trista. Dar nu mai mult de 20 - 35 de grame. Cat priveste fructele, poti consuma piersici sau smochine.
Nervii trec cu peste si legume verzi
Consuma o portie de peste la gratar atunci cand esti suparata ca muncesti mult si nu ai rezultate profesionale pe masura asteptarilor tale sau cand cineva te-a ranit. Este de preferat ca pestele sa fie consumat cu o garnitura de orez si salata din legume verzi. Castravetii, varza si ardeiul au un continut bogat in acid folic, vitamina C, vitamina B6, zinc si magneziu, ducand la cresterea nivelului de serotonina din creier si, implicit, la restabilirea bunei dispozitii.
Frica dispare cu mere, cartofi si ciocolata
Daca ai o fobie sau te incearca o emotie puternica, vei depasi momentul mancand produse bogate in carbohidrati. O portie de cartofi copti sau fierti cu o pulpa de pui ori o bucata de peste ton sau somon preparat la gratar sunt cele mai bune. Este bine sa mananci si doua cuburi de ciocolata. Aceasta contine o substanta care are efecte asemanatoare amfetaminei si iti scade intensitatea emotiilor.
Oboseala o invi