Un muzeu din Berlin prezintă o expoziţie de fotografie mai puţin obişnuită. Cele 50 de imagini din cadrul acesteia surprind modele îmbrăcate în carne de caracatiţă, în alge marine sau în ciocolată, scrie Daily Mail, care precizează că originalele ţinute sunt semnate de maestrul bucătar Roland Trettl.
De altfel, reaţiile culinare au sfârşit prin a fi mâncate, însă înainte de a fi fost consumate au fost fotografiate de Helge Kirchberger şi ulterior expuse în cadrul expoziţiei Moda Mâncării, organizată la Muzeul Comunicaţiilor din Berlin.
"Imaginile nu sunt lascive sau pornografice, ci erotice şi provocatoare şi ridică semne de întrebare", a spus directoarea muzeului.
"Este vorba şi despre o celebrare a mâncării. Când te gândeşti la toată mâncarea care se aruncă în fiecare an în Germania, din care 5.000 de tone sunt doar pâine, înţelegi că problema alimentară trebuie abordată diferit şi că alimentele sunt tot mai procesate în societatea actuală", a adăugat directoarea muzeului.
Lucrarea "Grăsime rusească" a fost compusă dintr-un costum din carne slabă, cu o eşarfă din paste cu sos de calmar şi o pălărie din salată de lăptucă, ardei iute şi creson
Mai mult, aceasta a dat asigurări la deschiderea expoziţiei, că risipa alimentară a fost evitată şi că materia primă a fost refolosită.
"Cea mai mare parte din mâncare nu a fost pur şi simplu aruncată. Caracatiţa este gătită timp de trei sau patru ore până se frăgezeşte, iar pastele se pot fierbe. Apoi, toată lumea se aşază şi se bucură de dineu".
Însă nu toate alimentele s-au transformat în feluri de mâncare. Spre exemplu, una dintre ţinute a fost realizată din ciocolată neagră lichidă, şi ulterior "dezbrăcată" prin spălare.
Expoziţia va fi deschisă publicului până pe 29 ianuarie 2012. (Ionela Samoilă)
Un muzeu din Berlin prezintă o expoziţie de fotografie mai