Cei 2100 de mineri din Bazinul Jilţ nu vor trece la un program de lucru de şase zile. Decizia aparţine administraţiei, care prin purtătorul de cuvânt al CE Turceni a precizat că „încă nu s-a dat o decizie în acest sens”. Programul de lucru de şase zile ar însemna pentru administraţie o depăşire a fondului de salarii, stabilit pentru anul 2011.
În timp ce minerii din cadrul CE Rovinari şi de la SNLO au trecut la un program de şase zile lucrătoare, pe fondul creşterii cererii de cărbune, cei din Bazinul Jilţ continuă să lucreze la un program de cinci zile. Conducerea CE Turceni a precizat că nu se va da o decizie în acest sens. Directorul general, Octavian Graure, a explicat decizia luată prin faptul că „am ajuns la un preţ de cost bun. Dacă am trece la program de şase zile, sâmbetele s-ar plăti dublu, ar mai apărea şi zile de sărbători şi în aceste condiţii s-ar depăşi fondul de salarii, ceea ce nu este permis”. Graure a mai precizat că soluţia de a aduce o parte din mineri la muncă în zilele de sâmbătă, ar duce la nemulţumiri în rândul salariaţilor, lucru care nu se doreşte de administraţie. Pe de altă parte, un lucru este cert că minerii din Bazinul Jilţ ar dori să lucreze la şase zile, asta în condiţiile în care există prevedere în contractul colectiv de muncă, prin care ziua de sâmbătă se plăteşte cu 100%. La CE Turceni, în prezent se pare că salariaţii de la livrări ar lucra şapte zile din şapte. Preşedintele Sindicatului Mine-Energie Jilţ Turceni, Adrian Marciuc, a precizat că sindicatele aşteaptă invitaţia administraţiei de a purta discuţii pe marginea programului de lucru. Zilnic, cei peste 2100 de mineri din Bazinul Jilţ livrează către termocentrala Turceni 30 de mii de tone de cărbune.
Cei 2100 de mineri din Bazinul Jilţ nu vor trece la un program de lucru de şase zile. Decizia aparţine administraţiei, care prin purtătorul de cuvânt al CE Turc