Reţeaua de microblogging Twitter a lansat o extensie a site-ului numită Stories. Platforma strânge cele mai frumoase poveşti care au pornit de la un simplu mesaj de 160 de caractere, limita maximă pe care o pot atinge conversaţiile.
Momentan, site-ul a strâns aproximativ 20 de poveşti: de la un bărbat care a primit un rinichi în urma unui mesaj, la un băiat care a salvat de la faliment librăria mamei sale, până la un bărbat care şi-a pierdut vocea şi a reuşit să devină o „voce" influentă în mediul virtual, prin mesajele sale de pe Twitter.
Salvat de la faliment
Aaron Durand (Portland, Statele Unite) a reuşit să salveze librăria mamei sale. Aceasta o deschisese cu 20 de ani în urmă, dar criza economică şi faptul că oamenii au început să cumpere de pe internet a dus-o în pragul falimentului. Atunci, băiatul a postat următorul mesaj pe Twitter: „Dacă sunteţi în Portland faceţi-mi o favoare. Cumpăraţi o carte de la Broadway Books. Staţi. Cumpăraţi trei cărţi şi data viitoare când ne întâlnim în oraş vă cumpăr un burrito". Mesajul a fost urmarea unui articol pe blogul personal în care povestea problemele mamei sale. După postarea de pe Twitter aceasta a fost împărtăşită de mai multe persoane, a circulat din vorbă în vorbă şi mii de persoane au citit povestea. Peste noapte librăria mamei sale avea mai mulţi clienţi decât putea primi şi a fost salvată de la faliment.
Rinichi găsit pe Twitter
Un alt caz a fost cel al lui Chris Strouth (Minneapolis, Statele Unite) a suferit de o afecţiune la rinichi vreme de trei ani, dar starea lui s-a înrăutăţit şi avea nevoie de un transplant. Fără să ştie la cine să apeleze, a postat un mesajul pe Twitter: „rahat, am nevoie de un rinichi!". În câteva zile, 19 persoane s-au oferit să fie testate pentru a se descoperi dacă se potrivesc. Printre ele se afla şi o veche cunoştinţă: Scott Pakudaitis. Dup