Autobuzele turistice supraetajate (double-decker), inchiriate de RATB pentru proiectul Bucharest City Tour, au atras circa 25.500 de turisti platitori in primele trei luni de la inaugurare, usor sub calculele initiale, care inaintau un numar total de 26.700 de turisti.
Din cei 25.500 de turisti, 92% sunt adulti si 8% sunt tineri cu varste intre 7 si 14 ani. Copii cu varste sub 7 ani nu platesc bilet, astfel ca Regia Autonoma de Transport Bucuresti nu a contabilizat si numarul acestora.
Astfel, proiectul Bucharest City Tour a generat venituri de 603.800 de lei (140.400 euro) in primele trei luni de la inaugurare, cu 13% sub estimarea initiala de 700.000 de lei.In prima luna, respectiv in august, autobuzele turistice au transportat 10.332 de turisti, care au generat incasari de 241.590 lei.
Cele patru autobuze supraetajate au fost inchiriate de RATB de la Regia de Transport din Constanta cu 60.000 de euro pe trei luni, proiectul Bucharest City Tour fiind inaugurat la sfarsitul lunii iulie.
Potrivit reprezentantilor RATB, autobuzele vor circula si pe perioada iernii, insa pana in prezent nu s-au stabilit conditiile tehnice care vor permite continuarea proiectului in perioada mentionata.
Elena Udrea, ministrul Turismului, a precizat la data inaugurarii ca toate costurile care tin de promovarea programului vor fi suportate de catre minister. Costurile de inchiriere s-au ridicat la aproximativ 60.000 de euro pentru trei luni, fiind suportate de catre RATB.
Costul unui bilet pentru Bucharest City Tour este de 25 de lei pentru un adult si 10 lei pentru copiii cu varste intre 7 si 14 ani. Cardul de calatorie este valabil 24 de ore de la prima validare si poate fi cumparat direct din autobuzele turistice.
Autobuzele circula pe traseul Piata Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piata Victoriei, Ca