Gătitul nu mai e de mult o corvoadă, mai ales într-un oraş aşa de bine dotat cu restaurante şi fast food-uri cum este Bucureştiul. Din contră, poate fi o metodă de relazare dacă mergi la cursuri culinare unde înveţi să faci praline, sushi sau platori de brânzeturi şi garnituri.
Pentru buniciile şi mamele noastre statul „la cratiţă“ era o corvoadă. Generaţia noastră, însă, acomodată cu restaurante pe toate gusturile şi fast-food-uri care te scapă de griji (cu sau fără aprobarea nutriţionistului) poate găsi în arta culinară motive de relaxare. Câteva firme din Capitală organizează, de aceea, cursuri de gătit. Fie că este vorba de bucătării tradiţionale (românească, chinezească, thailandeză, franţuzească, italiană etc) sau de delicatese, precum praline, trufe, gastronomie moleculară sau altele asemenea, poţi să te destinzi savurând arome speciale. Ce-I drept, cursurile costă.
Unde înveţi să faci praline
Spre exemplu, Société Gourmet Cooking Classes organizează sâmbătă, 12 noiembrie, în Studio Kuxa, din str. Puţul lui Zamfir nr.36 (zona Dorobanţi), de la ora 12.00, un curs de făcut praline.
Ce faci la curs? Îţi murdăreşti palmele cu ciocolată, îţi pui mintea la contribuţie şi, cu un pic de suflet, creezi de la zero fantastice praline handmade. Materia primă este cea mai bună ciocolată Valrhona („couverture“ pentru cunoscători), iar tu vei da viaţă pralinelor, umpluturii, le vei decora (cu nuci şi alune, caramel, foiţă de aur etc) şi le vei personaliza. Asta pentru că, la finalul cursului, care costă 190 de lei de persoană, fiecare participant va putea aşeza cele 27 de praline creaţie-proprie în cutii a câte 15, respectiv 6 praline, pe care le va lua acasă. Cutia poate fi personalizată pe loc chiar de voi pentru un cadou tare original. În plus, surpriza cursului este celebrul Glühwine (un vin fiert cu mirodenii şi fructe) pe care cursanţii îl