Procesul de îmbunătăţire a ratingurilor ţărilor din Europa de Est s-ar putea opri deoarece încetinirea creşterii economice, cauzată de criza zonei euro, face mai dificil controlul finanţelor publice, a declarat un analist al agenţiei de evaluare financiară Fitch, citat de Bloomberg. Fitch şi-a îmbunătăţit evaluarea riscului de credit în regiune odată cu ieşirea statelor din criza financiară din 2008-2009, când o stopare bruscă a fluxurilor de capital a cauzat reducerea investiţiilor, în timp ce recesiunea globală a lovit exporturile.
Băncile europene, precum Credit Suisse, accelerează măsurile de reducere a numărului de locuri de muncă din cauza impactului crizei datoriilor din zona euro asupra veniturilor şi a deciziei liderilor UE de a le impune majorarea capitalului, transmite Bloomberg. Credit Suisse, a doua mare bancă din Elveţia, a informat marţi că va desfiinţa circa 1.500 de locuri de muncă, pe lângă alte 2.000 de concedieri anunţate în iulie. Danske Bank, cea mai mare bancă daneză, va elimina 3.500 de posturi, iar tendinţa va continua.
Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a contribuit la alimentarea unui "atac speculativ" pe pieţele financiare împotriva Italiei prin comentariile pe care le-a făcut după ultimul summit al zonei euro, a afirmat marţi Franco Frattini, ministrul italian de externe, relatează AFP. "Speculanţii vorbeau deja de o «lune neagră» pentru Italia, imediat după summit-ul de vineri. Acest lucru dovedeşte că atacul speculativ împotriva Italiei era planificat", a apreciat Frattini într-un interviu pentru cotidianul Il Messagero.
Profitul grupului american Pfizer, cel mai mare producător de medicamente din lume, a crescut de peste patru ori în trimestrul al treilea, de la 866 milioane de dolari anul trecut la 3,74 miliarde de dolari, depăşind aşteptările analiştilor, transmite Reuters. Rezultatul Pfizer a fost susţi