Un nou sortiment de bere va fi lansat pe piaţa celui mai sărac continent de pe glob. În acest fel, va fi satisfăcută cererea de bere şi vor fi create noi locuri de muncă în Africa. Berea va fi realizată din manioc, o plantă erbacee tropicală din care se extrage tapioca, o substanţă alimentară făinoasă, notează Reuters Africa.
Berea, care va fi îmbuteliată şi vândută în Mozambic, este un sortiment pe care africanii obişnuiau să şi-l producă singuri, acasă, în propria bucătărie din cauza plantei foarte uşor de pregătit. Estimările oficiale spun că oamenii Mozambicului consumă câte 8 litri de bere îmbuteliată pe an, marea cantitate de bere neluată în calcul fiind cea pe care africanii şi-o fabrică singuri, cantităţi mari pentru o ţară săracă. "Estimăm că volumul de alcool consumat neoficial în Africa este aproximativ de patru ori mai mare decât cel declarat oficial", a explicat directorul firmei SABMiller, compania producătoare a noului sortiment de bere.
Compania SABMiller speră că berea Impala pe care o vor lansa peste doar două zile să prindă la public şi a anunţat că va crea 1.500 de noi locuri de muncă.
Un nou sortiment de bere va fi lansat pe piaţa celui mai sărac continent de pe glob. În acest fel, va fi satisfăcută cererea de bere şi vor fi create noi locuri de muncă în Africa. Berea va fi realizată din manioc, o plantă erbacee tropicală din care se extrage tapioca, o substanţă alimentară făinoasă, notează Reuters Africa.
Berea, care va fi îmbuteliată şi vândută în Mozambic, este un sortiment pe care africanii obişnuiau să şi-l producă singuri, acasă, în propria bucătărie din cauza plantei foarte uşor de pregătit. Estimările oficiale spun că oamenii Mozambicului consumă câte 8 litri de bere îmbuteliată pe an, marea cantitate de bere neluată în calcul fiind cea pe care africanii şi-o fabrică singuri, cantităţi mari pentru o ţară săr