Vinul roşu reduce cu 50% riscul apariţiei cancerului mamar şi previne apariţia bolilor cardiovasculare şi a diabetului. La aceste concluzii au ajuns oamenii de ştiinţă de la mai multe universităţi.
Savanţii de la Maastricht University, din Ţările de Jos, au descoperit că strugurii roşii conţin anumiţi antioxidanţi, scad nivelul de zahăr din sânge şi diminuează tensiunea arterială, fapt ce duce la prevenirea bolilor de inimă. Cercetătorii au analizat ce efecte biologice are resveratrolul, antioxidant găsit din plin în vinul roşu, asupra a 11 voluntari obezi.
Obezitatea este responsabilă de dezvoltarea sindromului metabolic, care duce la apariţia bolilor de inimă, a infarctului şi a diabetului de tip 2, informează Daily Mail.
Participanţii la acest studiu au fost rugaţi ca, timp de 30 de zile, să urmeze un tratament cu suplimente pe bază de resveratrol. La sfârşitul monitorizării, s-a constatat că nivelul de grăsimi din jurul ficatului, a zahărului din sânge şi a tensiunii s-a diminuat.
Experţii, coordonaţi de dr. Patrick Schrauwe, spun că pentru a beneficia de efectele acestui antioxidant organismul are nevoie zilnic de o doză de 150 de mililitri, echivalentul a două pahare de vin.
Vinul previne şi ţine sub control cancerul mamar
Savanţii de la Harvard University au constatat că femeile care beau două pahare de vin pe zi prezintă un risc cu 50% mai mic de a suferi de cancer mamar, în timp ce specialiştii de la Universitatea din Calabria, Italia, au observat că femeile care au fost diagnosticate cu această boală o pot ţine sub control, dacă beau zilnic un pahar de vin roşu.
Cotidianul britanic mai arată că, dincolo de aceste efecte benefice,+ specialiştii avertizează că băutura poate face mai mult rău decât bine, dacă este depăşită doza recomandată.
Specialiştii de la Harvard au monitorizat 105.986 femei cu vârste cuprinse î