Bugetul pe acest an alocat CNAS a fost de 16,5 mld. lei, iar ministerul a avut şi el 4,4 mld. lei
Ministrul Ritli spune că anul viitor ar fi de ajuns 19 mld. lei, dar alte voci afirmă că necesarul este de 30 mld. lei
Dobre (Palmed): Întâi trebuie stabilite costurile şi preţurile reale ale serviciilor medicale, apoi vom şti cu exactitate de câţi bani este nevoie
În ultimii ani, bugetul de stat alocat pentru Sănătate a fost mult mai mic decât ar fi avut nevoie sistemul pentru a susţine cheltuielile. Posibilitatea ca acest lucru să se modifice în 2012 este scăzută, iar jucătorii din industria farmaceutică şi a serviciilor medicale spun că este probabil ca pentru anul viitor să fie acordaţi chiar mai puţini bani decât în 2011.
Eduard Dobre, directorul executiv al Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Paraclinice (Palmed), ne-a explicat că nu crede că vor fi alocaţi mai mulţi bani de la bugetul de stat pe 2012 pentru Ministerul Sănătăţii. "Bugetul va fi mai mic decât cel din anul acesta. Reprezentanţi ai Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate spuneau că vom fi fericiţi dacă vom avea măcar banii din 2011", a declarat acesta, pentru Curierul Naţional.
Sorin Popescu, Corporate Affairs Director al Amgen România şi preşedintele Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), consideră, de asemenea, că Sănătatea nu va primi mai mulţi bani, iar pentru ca ministerului să îi ajungă fondurile ar trebui să primească 30 de miliarde de lei, fondurile de la bugetul de stat şi din bugetul CNAS, instituţie care din luna septembrie a anului curent a trecut în subordinea Ministerului Sănătăţii.
În acelaşi timp, Dragoş Damian, directorul general al Terapia Ranbaxy şi preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), ne-a spus că pentru a stabili cu exactitate suma de care es