Consilierul primului-ministru, Andreea Paul Vass, împreună cu Organizaţia Oamenilor de Afaceri PDL a Municipiului Bucureşti şi Comisia de Antreprenoriat Feminin au discutat, luni, despre "Competitivitatea economică şi antreprenoriatul feminin - Forţa economică a viitorului nu este nici China, nici India, ci aparţine femeilor".
"Motorul creşterii economice globale nu îl va reprezenta China sau India, ci femeia. Doamnele cu succes în carieră, din mediul privat, sunt femei care au reuşit să împletească viaţa familială cu cea profesională. O naţiune care nu îşi respectă femeile este condamnată să rămână subdezvoltată. Europa a înţeles acest lucru, rămâne să-l conştientizăm şi noi. Mediul antreprenorial este mai liber concurenţial, fapt pentru care a dat şansa femeilor să se manifeste. Peste jumătate din resursa economică nu a fost valorificată corespunzător, circa 40% sunt antreprenoare şi 60% sunt antreprenori. De asemenea, femeile dreptei sunt femeile drepte care ştiu să preţuiască munca, astfel, Europa va fi a dreptei", a declarat Andreea Vass. Aceasta a spus că Guvernul sprijină antreprenoriatul feminin prin promovarea accesului la finanţare cu fonduri UE şi că acesta crede în forţa muncii, în creativitatea forţei de a crea locuri de muncă.
Pornind de la priorităţile tematice ale "Strategiei pentru egalitate între femei şi bărbaţi (2010-2015)" adoptată de CE la data de 21 septembrie 2010, frontul comun pe care România trebuie să îl construiască alături de celelalte state europene în înlăturarea plafonului de sticlă din calea promovării femeilor nu reprezintă altceva decât punerea bazelor unui echilibru între femei şi bărbaţi în toate aspectele vieţii economice pentru ca societatea să funcţioneze cum trebuie.
Dezbaterea s-a centrat asupra măsurilor care se impun a fi luate la nivel naţional pentru respectarea principiilor de bază ale strategiei en