Medicii dermatologi afirmă că expunerea la soare a zonelor tratate cu laser poate cauza dezvoltarea unor pigmentări anormale. De aceea, pentru rezultate mai bune ei recomandă evitarea razelor de soare cel puţin o lună după intervenţie. Astfel, sezonul rece ar putea fi o perioadă optimă pentru tratamente faciale şi peelinguri.
"Lunile de iarnă sunt cele mai recomandate pentru a întineri pielea cu ajutorul laserului. Acest tip de tratamente transmit lumină care repară vasele capilare, urmele lăsate de acnee, petele de pe piele, ridurile şi depigmentările pielii. De aceea, cu cât pielea este mai deschisă la culoare, mai puţin bronzată, cu atât este mai uşor pentru laser să repereze şi să trateze aceste imperfecţiuni ale pielii. Aşa cum lumina se transmite mai bine printr-un geam curat aşa şi lumina laserului acţionează mai eficient prin pielea deschisă la culoare", spune dr. Mihaela Leventer.
Cu ajutorul terapiei cu laser se poate întineri aspectul pielii, reduce roşeaţa difuză, pistruii, petele cutanate generate de creşterea numărului de melanocite sau petele pigmentare mai mari. Dr. Leventer spune că acest tip de ritual este indicat pentru tratamentul rozaceei, a vinişoarelor dilatate de pe faţă, a cuperozei, dar şi pentru reducerea roseţii de la nivelul decolteului şi gâtului.
Mai mult, laserul cu lumină fracţionată ajută atât în vindecarea acneei cât şi la corectarea cicatricilor postacnee. Mai mult, toate acestea se pot obţine fără întreruperea activităţii şi cu un efect vizibil după fiecare şedinţă.
Prin folosirea aparatelor de radiofrecvenţă elasticitatea pielii va creşte prin contracţia fibrelor de colagen şi elastină. În felul acesta, pielea se colează din nou pe mulajul format de oase şi muşchi.
Medicii dermatologi afirmă că expunerea la soare a zonelor tratate cu laser poate cauza dezvoltarea unor pigmentări anormale. De aceea, p