Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, arestat pentru că a primit mită 10.000 de euro de la o femeie de afaceri, a negociat „tranzacţia“ chiar în biroul de serviciu.
Aranjamente la telefon, bani plimbaţi de la Bucureşti la Cluj, întâlniri conspirative în maşină sunt câteva din scenele episodului care s-a încheiat cu arestarea pentru 29 de zile a lui Radu Bica, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.
Decizia magistraţilorCurţii de Apel Cluj de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Radu Bica a fost motivată prin faptul că „există date certe că inculpatul a comis faptele pentru care este cercetat, iar lăsarea în libertate a acestuia ar influenţa continuarea cercetărilor în această cauză, având în vedere funcţia şi poziţia în societate a inculpatului".
Mită în fapt de seară
Potrivit procurorilor, Radu Bica a acceptat „colaborarea" cu femeia de afaceri Aspazia Droniuc la 26 octombrie 2011, chiar în biroul său de la Consiliul Judeţean. Femeia se afla în atenţia DNA din 2009, fiind implicată în alte fapte de corupţie. Potrivit procurorilor, la 26 octombrie, Radu Bica ar fi căzut de acord, în urma discuţiilor purtate la sediul Consiliului Judeţean Cluj cu Aspazia Droniuc, asupra sumei de 25.000 de euro, în schimbul unor informaţii esenţiale cu privire la licitaţia de atribuire a contractului pentru mentenanţa Stadionului „Cluj Arena", în 2012. Licitaţia urma să aibă loc în luna decembrie.
Aspazia Droniuc, patronul firmei Frarom Import-Export SRL, i-a dat, la 26 octombrie, asigurări vicepreşedintelui CJ Cluj că va aduce banii în cel mai scurt timp posibil, dar Bica avea nevoie de bani pentru a pleca într-o excursie în Austria. Pentru a-i da banii vicelui CJ Cluj înainte de a pleca în excursie, Droniuc a vorbit cu avocatul Bogdan-Marius Aldea, din Baroul Bucureşti, pe care l-a informat că trebuie să dea banii mai re