Spitalul de Urgenţă Dâmboviţa este un mare şantier, unde oricând pot izbucni infecţii, deoarece consilierii USL tărăgănează lucrările de modernizare.
La limita riscului epidemiologic, cu secţiile înjumătăţite şi improvizaţii care să ţină departe bolnavii de zgomotul picamerelor - aşa funcţionează Spitalul Judeţean de Urgenţă Dâmboviţa, cel mai mare din regiune. Unitatea este în plin proces de modernizare, însă, de o lună, şantierul a stagnat pentru că cei 18 consilieri ai opoziţiei refuză să voteze deblocarea celei de-a doua tranşe de bani necesari derulării proiectului. Aleşii lipsesc de la şedinţele de plen ale Consiliului Judeţean, neîntrunindu-se cvorum şi blocând acelaşi proiect cu finanţare europeană, nerambursabilă în proporţie de 98%, pe care ei înşişi l-au aprobat în anul 2010.
MULTIMEDIA VIDEO evz.roVezi mai multe Modernizarea Spitalului Județean Dâmbovița, blocată de consilierii USL
Infecţiile intraspitaliceşti, gata să explodeze
Atât preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, cât şi medicii spitalului au trimis şi parafat scrisori deschise consilierilor de pe "lista ruşinii".
"Avem nevoie de un singur vot de la USL. Pe acestă listă a ruşinii se află şi trei medici, dar şi consilieri care s-au tratat aici. Aceşti oameni care fac calcule reci pe sănătatea oamenilor cred că vor pierde voturi dacă spitalul se modernizează în mandatul meu de preşedinte. Există riscul să ni se taie finanţarea, dar, mai grav, există riscul să izbucnească un focar de infecţie în spital. Funcţionăm la limita riscului epidemiologic", a atras atenţia preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Popescu.
În tot acest timp, spitalul se distruge, pacienţii sunt trataţi în zgomot de picamere şi în praf, iar medicii au fost nevoiţi să comaseze secţiile. Situaţia va fi cu atât mai grea cu cât bat la uşă virozele şi gripa, ia