Senzaţia permanentă de urinare şi de golire incompletă a vezicii sunt consecinţe ale îmbolnăvirii prostatei. Află ce acţionează ca adjuvante în tratarea problemei acestui organ.
Creşterea în dimensiuni a prostatei este un proces firesc al înaintării în vârstă. Din păcate însă, unii bărbaţi resimt mai acut decât alţii mărirea acestei glande şi astfel se îmbolnăvesc de adenom de prostată, denumirea mai populară a hipeplaziei benigne a prostatei (HBP).
Citeşte şi:
Testul prostatei poate da rezultate false pozitive
Multiplicarea exagerată a celulelor prostatice este însoţită de o serie de simptome, precum: urinare dificilă şi frecventă, jet urinar sau intermitent, senzaţie de golire incompletă a vezicii, micţiune prelungită (apare pe fondul scăderii presiunii de urină). Fără îndoială, tratamentul adenomului este cel medicamentos, însă, în fazele de început ale bolii, unele plante pot influenţa favorabil tratamentul.
1.Palmierul pitic îi stopează creşterea
Mărirea în volum a glandei devine un obstacol în evacuarea urinei şi, astfel, scurgerea firească a acesteia este ”blocată”. Durerea care însoţeşte acest proces păoate fi combătută prin stoparea înmulţirii celulelor prostatice. În acest sens, se recomandă extractul de palmier pitic sălbatic ce poate fi cumpărat de la PLAFAR. Acesta este recunoscut pentru acţiunea de reducere a dimensiunilor prostatei, prin creşterea eficienţei receptorilor de testosteron. Uni astfel de tratament se poate urma numai cu recomandarea unui fitoterapeut.
2.Urzica moartă, contra urinărilor frecvente
Senzaţia permanentă de urinare în timpul nopţii poate fi eliminată cu ajutorul urzicii moarte albe. Pentru a obţine efectul dorit, se vor utiliza doar florile şi partea aeriană a plantei. Infuzia se prepară dintr-o jumătate de linguriţă de flori sau o linguriţă (în cazul părţii aer