Conducerea producătorului de echipamente electrice şi energie Electromagnetica Bucureşti (ELMA), ale cărui acţiuni au fost promovate ieri la prima categorie a Bursei de Valori Bucureşti, spune că ar putea apela la finanţarea prin bursă pentru a investi în producţia de energie hidro.
Compania încearcă să-şi dezvolte segmentul de producere a energiei electrice prin achiziţia şi dezvoltarea de micro-hidrocentrale, în condiţiile în care marjele de profit pe segmentul tradingului şi distribuţiei de energie electrică, de unde provin majoritatea veniturilor companiei în prezent, sunt în scădere.
"Cu siguranţă marjele din tradingul de energie vor continua să scadă, lucru normal pe o piaţă în maturizare. Marjele noastre din trading sunt în general de 2-3%, iar în ultimele luni am înregistrat chiar pierdere din această activitate pentru că Hidroelectrica a tot majorat tariful la energie. Încercăm să compensăm printr-o dezvoltare puternică a sectorului de producţie a echipamentelor din sectorul energetic şi cu investiţii în producţia de energie regenerabilă prin intermediul hidrocentralelor. Pentru domeniul hidro avem nişte planuri de viitor care pot să vizeze şi piaţa de capital", spune Eugen Scheuşan, directorul general al Electromagnetica Bucureşti.
Tradingul de energie are o pondere de circa 85% din afacerile Electromagnetica şi este activitatea care a adus cel mai mult profit companiei în ultimii ani.
Şeful Electromagnetica: Lunar ne vizita câte un fond şi ne sugera să ne transferăm pe bursă
În prima zi de tranzacţionare la prima categorie a BVB titlurile Electromagnetica înregistrau pe parcursul şedinţei o scădere de 5,7%, la un preţ de 0,28 lei/unitate.
"Lunar ne vizita câte un fond de investiţii care ne sugera să ne listăm pe piaţa reglementată pentru că statutul nu le permitea să investească decât în acţiuni de la ca