Conform unui studiu Cisco la nivel internaţional, tinerii specialişti îşi doresc un mediu deschis care acceptă mediile sociale, libertatea de folosire a dispozitivelor, munca la distanţă care permite adaptarea la propriul stil de viaţă, încurajând inovaţia.
Dorinţa tinerilor specialişti şi a absolvenţilor de facultate de a avea mai multă libertate în folosirea mediilor de socializare, a dispozitivelor mobile şi a internetului la locul de muncă este suficient de puternică pentru a le influenţa opţiunea privind un viitor loc de muncă, uneori mai puternică decât salariul, conform unui studiu internaţional publicat de Cisco.
Această constatare, dar şi alte rezultate evidenţiate în cel de-al doilea capitol al Raportului Cisco Connected World Technology, 2011 arată cât de serioasă este cerinţa noii generaţii de forţă de muncă de a lucra la distanţă şi de a beneficia de mai multă flexibilitate privind alegerea dispozitivelor cu care lucrează. Această cerinţă ilustrează importanţa relaţiei dintre Internet, cultura forţei de muncă şi avantajele competitive ale companiilor, indicând în mod surprinzător faptul că metodele tradiţionale de atragere şi reţinere a tinerilor angajaţi pot avea o relevanţă mai scăzută”.
Cel de-al doilea raport anual Cisco Connected World Technology, care a cuprins peste 2.800 de studenţi şi tineri specialişti din 14 ţări, a fost comandat în vederea evaluării dificultăţilor cu care se confruntă companiile în încercarea de a găsi un echilibru între nevoile angajaţilor şi ale companiilor în contextul creşterii cerinţelor de reţea, a capacităţilor de mobilitate şi a riscurilor privind securitatea.
Impactul asupra alternativelor de loc de muncă şi a salariului
Studiul a arătat că unul din trei studenţi şi tineri angajaţi sub 30 de ani (33%) declară că ar acorda prioritate libertăţii de folosire a m