La Cluj s-a deschis prima şcoală de toaletaj canin din România care funcţionează la standarde europene. La absolvire, şcoala oferă diplome eliberate de Ministerul Muncii.
Investiţie minimă, profit maxim. Şi multă pasiune pentru micile patrupede. Dacă până nu demult cei interesaţi să-şi deschidă un salon de înfrumuseţare pentru câini erau nevoiţi să urmeze cursuri de perfecţionare în ţări precum Austria sau Ungaria, de săptămâna trecută aceştia pot să obţină diplome eliberate de Ministerul Muncii, în premieră în România, la Cluj-Napoca.
CLICK AICI PENTRU MAI MULTE IMAGINI DE LA ŞCOALA DE COAFOR CANIN
Diplomele eliberate la finele celor 60 de zile de curs sunt recunoscute în Uniunea Europeană. „Cursurile reprezintă 20% teorie şi 80% practică. Absolvenţii vor învăţa, pe lângă tehnicile de toaletare a câinilor, şi elemente de anatomie şi dermatologie", explică Andrei Kallo (22 de ani), cel care a reuşit să înfiinţeze, împreună cu logodnica sa, Dana Cosman, prima şcoală de acest gen din ţară.
Au introdus meseria în nomenclator
Patronii ineditei şcoli povestesc că le-a luat doi ani să obţină toate avizele de funcţionare. „Meseria de coafor canin nu exista în Nomenclatorul Meseriilor. Noi am reuşit să o introducem, cu codul 516402. La finele lunii august a fost publicat acest lucru în Monitorul Oficial", arată Andrei Kallo.
În mai puţin de o săptămână, s-au înscris la cursuri peste 10 iubitori de câini din toată ţara. „Avem deja cursanţi din Harghita, Bihor, Mureş şi Cluj", spune Andrei Kallo.
Cursanţii vor învăţa să tundă căţei pe cele 80 de patrupede ale unui adăpost din Cluj-Napoca. Însă aceştia îşi pot aduce la cursuri şi căţeii proprii. Şcoala le pune la dispoziţie cursanţilor, gratuit, toate ustensilele profesionale de care e nevoie (mese hidraulice, maşini de tuns marca Moser, foar